Administrator
![]()
Klan Yamanaka za specjalność obrał sobie kontrolę ludzkiego ciała za pomocą swojej duszy. Każdy z jego przedstawicieli posiada bardzo oryginalne i praktyczne Jutsu o nazwie Shintenshin no Jutsu. Technika ta sprawia, że użytkownik może wymienić się ciałem ze swoją "ofiarą" aczkolwiek następuje to dopiero po opuszczeniu swojego prawdziwego ciała. Jest to typowa zdolność szpiegowska ponieważ owy manewr jest nie do wykrycia dla przeciwnika. Tak więc można w bardzo łatwy sposób wyciągnąć sporo cennych informacji z obozu wroga.
(z Naruto wiki)
Lv.1
WYMAGANIA: Student akademii
- Możliwość używania podstawowej techniki klanu:
SHINTENSHIN NO JUTSU
Shintenshin no Jutsu to technika, która pozwala użytkownikowi przenieść się do umysłu innej osoby lub zwierzęcia. Użytkownik ma całkowitą kontrolę nad ciałem przeciwnika. Ciało użytkownika pozostaje bezbronne podczas używania jutsu. Duch użytkownika porusza się w lini prostej, a jeżeli nie trafi w cel to zajmuje trochę czasu, zanim wróci do ciała.
(z Naruto wiki)
Koszt Chakry: 1.000
Lv.2
WYMAGANIA: 100 postów, Genin
- Możliwosć używania jutsu pobocznego klanu:![]()
YAMANAKA CLAN TELEPATHY
Yamanaka Clan Telepathy - technika używana przez klan Yamanaka. Pozwala ona na porozumiewanie się na odległość z innymi osobami. Użytkownik który używa jutsu musi skoncentrować swoją chakre by przekazać wiadomość. Wykonujący jutsu nie może być w tym czasie atakowany , w przeciwnym razie rozmowa telepatyczna zniknie.
(z Naruto wiki)
Koszt Chakry: 3.000
Lv.3
WYMAGANIA: 400 postów, Chunnin
- Możliwość używania najlepszej techniki klanu Yamanaka:
SHINRANSHIN NO JUTSU
Shinranshin no Jutsu - Technika ta jest używana wyłącznie przez członków Klanu Yamanaka. Dzięki tej technice użytkownik potrafi zapanować nad ciałem przeciwnika jednocześnie bedą zupełnie świadomym, gdyż przy tej technice nie trzeba przerzucać swojego umysłu do ciała przeciwnika. Przeciwnik również jest świadomy, ale nie panuje nad ruchami.
(z Naruto wiki)
Koszt Chakry: 8.000
CYTATY:
- "Przyznaję to. Jesteś silny. Ponieważ znasz ten sam ból samotności co ja. Ból ten zaś sprawia, że ludzie stają się silniejsi."
(Sasuke do Naruto)
- "Każdy człowiek żyje, wierząc w to, co wie, oraz w to, czego doznaje. Sumę tych doświadczeń zwie rzeczywistością. Lecz wiedza i poznanie to pojęcia niejednoznaczne, są niczym więcej jak tylko ułudą, iluzją wykreowanego przez siebie świata."
(Itachi)
- "Następne pokolenie zawsze wyprzedzi poprzednie. To jeden z nigdy nie kończących się cyklów życia."
(Kakashi)